Fügés kajszilekvár

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 3013 kalória
  • KATI
Megosztás

A kajszit héjazás nélkül kimagozzuk. A rossz részeket kivágjuk, majd lemérjük.
Minden kilogrammra 50-60 dkg cukrot szórunk és másnapig állni hagyjuk.
Másnap, a levét leöntjük. A gyümölcsöt kézzel, alaposan összenyomkodjuk, vagy ledaráljuk, a fügével együtt.
Feltesszük főzni a fahéjjal. Forrástól számítva, jó 120 percig kell forralni. Közben folyamatosan kell kevergetni, hogy oda ne égjen.
Melegen üvegekbe töltjük, majd a nyitott üvegeket egymás mellé rakva, tiszta ruhával letakarjuk. Így hagyjuk kihűlni.
Másnapra megbőrösödik a teteje, amire csipet szalicilt szórunk és akkor lezárhatjuk őket.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat