Friss lecsó, nyári zöldségekkel

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 488 kalória
Megosztás

Valószínű a lecsónál nyáriasabb magyar étel nem létezik. Nekem a lecsó egy szuper könnyű, igazi kiadós főételt jelent. Számomra a klasszikus hagyma, paprika, paradicsom egy picit unalmas, ezért sose készítek lecsót anélkül, hogy ne dobnám fel valamivel.
A füstölt szalonnát felkockázom és alacsony hőfokon kipirítom a zsírját. Rádobom a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát és szépen lepirítom őket.
Ezután mehet hozzá a kockázott paradicsom és a darabolt tv paprika. Figyeljünk arra, hogy legyenek a dolgok lepirítva. Elvégre nem csak főtt zöldségeket szeretnénk enni. :) Szórjuk meg pirospaprikával és hagyjuk rotyogni.
Na ezután jön az, amitől ez egy picit más lesz!
Az összes többi zöldséget mossuk meg és vágjuk fel tetszőleges darabokra. Külön-külön, nagyon erős lángon pirítsunk meg mindent, kivéve az újhagymát és a petrezselymet.
Amikor megvagyunk, keverjük össze a lecsós alappal és egyet rottyantsunk rajta.
Keverjük hozzá a friss petrezselymet, újhagymát és kész is vagyunk.
Minden elemében lecsót fogunk kóstolni, de egy picit mégis több lesz.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat