Frankfurti sertésszelet

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 582 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A kelkáposztát metéltre vágom.
A kockázott bacont kevés olajon, vagy zsíron megsütöm. Ráteszem a kelkáposztát, enyhén sózom és kis ideig forgatom, míg a káposzta picit össze nem esik. Ezután hozzákeverem a paradicsompürét és felengedem egy kevés vízzel.
A karajszeleteket kiverem, sózom, borsozom, enyhén paprikás lisztbe forgatom és forró olajban kisütöm.
Míg sül a hús, a káposztához teszem a fokhagymát, majorannát, köménymagot.
Ahogy sül a hús, úgy teszem a szeleteket a káposztához. Nem kell félni, hogy egyik jobban megpuhul, mint a másik, mert rövid idő alatt kisülnek a húsok.
Ha szükséges, még adok hozzá vizet, hogy a hús tudjon puhulni.
Ha mindennel kész vagyok, benne az összes hús, akkor belekarikázom a virslit (ha füstölt jobb lesz az íze) és meghintem egy kevés liszttel.
Csak addig főzzük, míg be nem sűrűsödik és kész is.
Köretnek sült burgonyát készítettem hozzá és a húst meglocsoltam tejföllel. Tejföl nélkül is nagyon finom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat