Frankfurti leves

  • 8 személyre
  • 45 perc
  • 894 kalória
Megosztás

1 kis fej kelkáposztát szeletelünk fel.
Leveskockából, 2 l húslevest főzünk. Ha forr, beledobjuk a kelbimbót.
Teatojásba zárva, hozzáadunk 4 gerezd fokhagymát,1 kávéskanál köménymagot és 1 kávéskanál morzsolt majorannát, majd fedő alatt puhára főzzük.
Közben 4 evőkanál olajon, világos barnára pirítunk 4 evőkanál lisztet.
1 nagy fej hagymát megreszelünk, és a rántáshoz adjuk.
Lehúzva az edényt a tűzről, belekeverünk 2 kávéskanál piros paprikát.
Feleresztjük 1 dl hideg vízzel, és simára eldolgozzuk.
Ha a kelbimbó megpuhult, a lassú, forrásban lévő levesbe csurgatjuk a rántást.
5 percig, fedő nélkül szelíden forraljuk.
Közben felkarikázunk 4 pár virslit, amit a leveshez adunk, és további 4-5 percig forraljuk.
Tálaláskor minden tányér aljára, 1-2 evőkanál tejfölt simítunk, és arra merjük a forró levest.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat