Frankfurti leves krumplival

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 286 kalória
  • Klára
Megosztás

A kelkáposztát csíkokra vágjuk, majd annyi vízben feltesszük főni amennyi majdnem ellepi. Amikor már rottyant egyet, akkor beletesszük a fűszereket. Szintén beletesszük a kockára vágott burgonyát. Ha a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután beleteszünk egy kanálka pirospaprikát, majd ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe. Majd a tejfölt is belekeverjük, ha szükséges még ízesítjük. Beletesszük a karikára vágott virslit, még egyszer megvárjuk hogy felrottyanjon és kész is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat