Frankfurti kacsaleves

  • 6 személyre
  • 70 perc
  • 453 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

Ezt a leves úgy készítettem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsa húst használtam.
A kacsa bármely része felhasználható, én egy pecsenyekacsa kicsontozott combját és mellét használtam.
A többi része a vasárnapi húslevesben végezte. A felesleges zsírokat felkockáztam, és kisütöttem.
A húst vékonyra felcsíkoztam, a hagymát apró kockára vágtam.
2 ek. kisütött kacsazsíron megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a húst, sózom, borsozom, és erős lángon, fedő alatt, 5 percig párolom.
Ha kell, az elfőtt vizet pótolom.
A kelkáposztát negyedelem, a torzsát kivágom, és metéltre szeletelem, majd a húshoz adom.
Ugyan így, a feldarabolt répákat és krumplit is hozzáadom, felöntöm 2 l vízzel.
Fűszerezem majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózom, majd puhára főzöm.
A vége felé, beleteszem a leves tésztát. Ha minden megpuhult, behabarom.
A habaráshoz a tejfölt simára keverem, a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntöm a levesbe az egészet.
Elkeverem, egyet forralok rajta, és tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat