Franciasalátás sonkás alagút

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 1506 kalória
Megosztás

A tojásokat keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk.
A franciasaláta alapot egyforma, fél cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd hűtjük.
A 3 db savanyú uborkát és a 2 db savanykás almát is kisebb kockákra összevágjuk, majd beletesszük az alapba.
1,5 dl vizet, 1 db leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szoba hőmérsékletűre hűtjük.
A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citrom levét, a borsot, a porcukrot kikeverjük, és hozzáöntjük a lehűlt zselatint.
Két őzgerinc-formát kibélelünk folpack-kal, beleterítjük a sonkaszeleteket, kb. félig megtöltjük franciasalátával, és mindegyikbe beleteszünk 5 db tojást.
Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával, és sonkával befedjük.
Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
A megmaradt saláta alapot, tálaláskor a szeletek mellé helyezzük.
Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat