Franciasaláta másként

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 1064 kalória
Megosztás

A franciasaláta alapot megfőzzük sós vízben, majd kihűtjük.
A tojásokat 10 percig főzzük, majd azt is kihűtjük.
A húslevest összeforraljuk a zselatinnal.
A majonézt és a tejfölt összekeverjük, ízesítjük borssal, citromlével, mustárral, esetleg még is sózhatjuk. (Megkóstoljuk, hogy ízletes-e.)
A langyos, zselatinos húslevest összekeverjük a majonézzel, majd a kihűlt, főtt franciasaláta alappal.
Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy minden oldalon bőven kilógjon.
A salátakeverék felét őzgerincformába öntjük.
Rárakjuk a kihűlt, főtt tojásokat, majd beborítjuk a maradék salátával.
Az asztalon jól megütögetjük, hogy a levegő kijöjjön a massza közül.
A fóliával jól összeszorítjuk, majd egy napra a hűtőbe tesszük.
A formából kiöntve, levesszük a fóliát.
Díszíthetjük kedvünk szerint, majd szeletelve tálaljuk.
Húsok mellé is adható. Jó étvágyat hozzá!



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat