Franciasaláta a legegyszerűbben

  • 10 személyre
  • 40 perc
  • 851 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A zöldségkeveréket a forró, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kicsit hűtünk rajta.
A tojásokat keményre főzzük, a sárgáját kivesszük, a fehérjét felkockázzuk.
A tejfölt kikavarjuk a fűszerekkel, az olajjal és a tojás sárgájával.
Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd a csemege uborkát is felkockázzuk.
Minden hozzávalót összekeverünk, majd pár óráig hűtőbe tesszük.
Ismét megkóstoljuk, és ha szükséges újra ízesítjük.
A saláta másnapra a sóból sokat felvesz, így ne aggódj, ha először kicsit sósnak találod.
A só helyett, használhatsz ételízesítőt is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat