Franciasaláta a legegyszerűbben

  • 10 személyre
  • 40 perc
  • 719 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A zöldségkeveréket a forró, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kicsit hűtünk rajta.
A tojásokat keményre főzzük, a sárgáját kivesszük, a fehérjét felkockázzuk.
A tejfölt kikavarjuk a fűszerekkel, az olajjal és a tojás sárgájával.
Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd a csemege uborkát is felkockázzuk.
Minden hozzávalót összekeverünk, majd pár óráig hűtőbe tesszük.
Ismét megkóstoljuk, és ha szükséges újra ízesítjük.
A saláta másnapra a sóból sokat felvesz, így ne aggódj, ha először kicsit sósnak találod.
A só helyett, használhatsz ételízesítőt is.


Hozzávalók
  • kg zöldségkeverék
  • 800 g tejföl  
  • db csemegeuborka
  • db alma
  • kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • db Tesco Finest friss tojás
  • mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kevés petrezselyemzöld
  • kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat