Francia rakott krumpli

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 1377 kalória
  • terdik.katalin@gmail.com
Megosztás

Főzzük meg a burgonyát, közben egy serpenyőben, vajon pirítsuk aranybarnára a felkarikázott hagymát.
Adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, borsozzuk, enyhén sózzuk (a szalonna miatt vigyázzunk a só mennyiségére).
Körülbelül tíz perc után, adjuk hozzá a tejszín és a tejföl keverékét, majd vegyük le a tűzről.
A burgonyát, hámozás után karikázzuk fel, kezdjük rétegezni a kivajazott jénai tálba. Minden réteghez tegyünk a tejszínes szószból.
Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg szerecsendióval, valamint helyezzünk rá néhány szelet sajtot és a tojást.
Sütőben, közepes hőfokon, 30-35 percig süssük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat