Francia rakott burgonya

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 718 kalória
  • Függe Szaké
Megosztás

A margarint vagy vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet, egy kicsit átpirítjuk, majd meleg tejjel felengedjük és addig főzzük, míg egy mártást kapunk belőle.
A végén fűszerezzük, borssal, ízlés szerint szerecsendióval és bőségesen sóval, mert ez adja majd a kész ételünk sósságát. A petrezselymet a legvégén szórjuk bele, amikor levettük a tűzről.
Hagyjuk hűlni, majd keverjük bele a megmaradt két nyers tojás sárgáját, tejfölt, burgonyát, főtt tojást, reszelt sajt felét és a két tojás, habbá felvert fehérjét.
Egy kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe, vagy hőálló tálba öntjük.
Megszórjuk a sajttal és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha a sajt nagyon égne, de a belseje még nyers, fedjük le fóliával.
Bármennyire sütjük nem lesz száraz étel, megmarad egy alap nedvessége.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat