Francia rakott burgonya

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 940 kalória
  • vercsi
Megosztás

A burgonyát megfőzöm, majd lehűtöm. A tojásokat szintén megfőzöm.
A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott kolbászt, majd azt is pirítom egy kicsit, a hagymával.
Egy nagyobb edénybe teszem a felkarikázott burgonyát és tojásokat, valamint a hagymás kolbászt. Ezeket jól összekeverem.
Ezután elkészítem a besamel mártást:
A vajat felolvasztom egy nagyobb serpenyőben, hozzáadom a lisztet, kikeverem és egy kicsit pirítom. Fokozatosan hozzáadom a tejszínt és a tejet.
(Folyékony mártás sűrűségű legyen.)
Hozzákeverem a mártást az előbb összekevert anyagokhoz és kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntöm. Tetejére reszelt sajtot rakok és addig sütöm, míg a tetején a sajt, teljesen meg nem pirul.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat