Francia hagymaleves szerecsendióval

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 465 kalória
  • vali
Megosztás

A hagymákat tisztítás után félbe, majd vékony csíkokra vágom. A vajon megmelegítem, ráteszem a hagymát, enyhén sózom, fedő alatt üvegesre dinsztelem. Meghintem a liszttel, 2 percig pirítom, majd felöntöm 1 liter forró vízzel. Beleteszem a húsleveskockákat, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval ízesítem. Kb. 20 percig főzöm kis lángon.
Turmix gép, vagy bot-mixer segítségével pürésítem.
A zsemléket vízszintesen 3 szeletbe vágom, sütőben ropogósra pirítom, majd felkockázom.
Tálalásnál a zsemlekockákat a tányér aljára teszem, megszórom reszelt sajttal, rámerem a forró levest. A tetejére szintén sajtot szórok. Ha forró a zsemle, és a leves is, a sajt nem fog nyúlni.
De lehet úgy is tálalni, hogy pirított zsemlekockákat a leves tetejére szórni, majd ekkor meghinteni sajttal, így a zsemlekockák ropogósabbak maradnak.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat