Francia hagymaleves sajtgombóccal

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 468 kalória
  • marcsiii
Megosztás

A vajat és az olívaolajat, nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és 20 perc alatt, aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a cukrot és addig kevergetjük, amíg a cukor karamellizálódik. Aláöntjük az ecetet is és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel és állandóan kevergetve, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, az erőlevessel és 3,5 dl vízzel, majd hozzá tesszük az ételízesítőt. Folyamatosan keverjük, amíg a leves felforr és kissé besűrűsödik. Kis lángon, további 25 percig főzzük. Végül a petrezselyemmel ízesítjük.
A gombóchoz, a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sajtot, a tejfölt, a fűszereket. Jól összedolgozzuk és vizes kézzel, apró gombócokat formázunk. A forrásban lévő levesbe tesszük, 10 percig, kis lángon forraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről és 10 percig, lefedve állni hagyjuk. Ezután tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat