Francia hagymakrémleves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 466 kalória
  • l_rita
Megosztás

Egy lábasban felforralom a margarint, beleteszem a karikára vágott hagymákat és az összetört fokhagymát.
Puhára párolom, megszórom egy kevés liszttel, majd felöntöm kb. 1 liter vízzel.
Beledobok egy leveskockát és főzöm, míg a kocka fel nem olvad.
Ezután egy nagy pohár tejfölt és egy 2 dl-es főzőtejszínt keverek hozzá.
Botmixerrel, vagy turmixszal összeturmixolom.
Ezután ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel.
Amint felfőtt, elzárom alatta a gázt.
Ízesített, boltokban kapható pirítós kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat