Francia csokoládékrém

  • 2 személyre
  • 25 perc
  • 404 kalória
  • Erzsébet
Megosztás

Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét. Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz. A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába. Öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.


Hozzávalók
  • csomag vaníliás cukor
  • dl tejszín
  • 20 dkg csokoládé (keserű minél feketébb, annál jobb)
  • db Tesco Finest friss tojás
Vegye meg a hozzávalókat