Francia citromtorta

  • 6 személyre
  • 70 perc
  • 797 kalória
  • facebookkukta
Megosztás

A vajból, a lisztből, az 1 tojásból és a kanálnyi cukorból, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.
Fontos, hogy a vaj hideg legyen, hogy a tészta omlós legyen. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A maradék tojást a porcukorral habosra verjük, egy citrom héját lereszeljük, és hozzáadjuk.
A citromok levét kifacsarjuk, majd a tojásos keverékhez adjuk. A tejszínt óvatosan hozzákeverjük.

A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd piteformába tesszük.
A tetejére sütőpapírt teszünk, majd teleöntjük babbal vagy lencsével. Ez azért kell, hogy ne púposodjon fel, sütés közben.
180 fokos sütőben, 20-25 percen keresztül sütjük, majd kivesszük a babot, és beleöntjük a citromos krémet.
160 fokos sütőben, további 30-35 percig sütjük.
Ha kész, legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat