Főtt marhahús almás tormamártással

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 658 kalória
  • Piroska
Megosztás

A húst megmosom, hártyáit levágom és egy megfelelő méretű fazékba rakom.
Annyi vizet forralok, amennyi éppen ellepi és leforrázom.
Melléteszem a meghámozott és négybe vágott hagymát, majd megsózom és megborsozom.
Fedő alatt puhára főzöm.
A puha húsdarabot, a levéből kiszedem.
A lisztet a felolvasztott margarinra teszem, habzásig hevítem, majd a melegített tejjel és 2 dl-nyi húslével felengedve, folytonos keverés közben, sűrű mártássá forralom.
Ezután belekeverem a tejfölt és a megreszelt tormagyökeret.
Megsózom, kevés cukorral ízesítem, ezután a meghámozott és lereszelt almát is hozzátéve, beleteszem a hússzeleteket.
Éppen csak összeforralom és máris lehúzom a tűzről.
Sós vízben főtt burgonya, a hozzáillő köret.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat