Fonott kalács, lekvárral

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 764 kalória
Megosztás

Az élesztőt az összes langyos, cukros tejben futtassuk fel. Dolgozzuk össze a liszttel, a vajjal, egy tojással és csipetnyi sóval. Ezt csak a legvégén adjuk hozzá, mert az élesztő el tudja veszíteni a hatását. Adjuk hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze.
A tészta akkor jó, ha sima. Szórjuk meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takarjuk le, majd hagyjuk meleg helyen megkelni. Lisztezett deszkán oszd három egyenlő részre a tésztát, és sodord őket hurkákra, majd fonjunk belőle kalácsot. Végén kenjük meg tojással és 170-180 fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.


Hozzávalók
  • 500 g liszt  
  • 100 g vaj
  • 50 g mazsola
  • dl tej  
  • 20 g élesztő
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek kristálycukor
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek lekvár
Vegye meg a hozzávalókat