Fonott kalács (egyszerűen)

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 655 kalória
  • macis26
Megosztás

1, Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat sorrendben. (Kenyérsütő helyett, persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt tésztát, összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Ezután a harmadik lépéstől folytatjuk.)
2, Dagasztás programot indítunk rajta (1ó 50p).
3, Lisztezett felületen, 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk, majd megfonjuk.
4, Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük.
5, 175 fokos sütőben, 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez, egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé, a sütőbe.)
6, Sütés után, rácsra tesszük a kalácsot és ott hagyjuk kihűlni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat