Fonott kakaós kalács koszorúformában

  • 4 személyre
  • 180 perc
  • 2079 kalória
  • Tündi
Megosztás

Az 7dl tejet a 4 kanál cukorral meglangyosítjuk, és a tűzről levéve belemorzsoljuk az 50g élesztőt.
20-30 perc alatt felfuttatjuk.

Az 1kg lisztet egy kelesztő tálba öntjük, majd hozzáöntjük a már felfutott élesztőt, majd a 2dl olajat. Kézzel kezdjük el dagasztani.

Ha egész jól összedolgoztuk, üssünk hozzá egy tojás sárgáját és dolgozzuk bele, majd ha kész a másik tojás sárgájával is így járjunk el.

Addig dagasszuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától (kb.10 perc).

Ha kész kenjük le a tetejét egy pici olajjal és konyha kendővel vagy a kelesztő tál tetejével takarjuk le. Meleg helyre rakva, hagyjuk megkelni 1 óra alatt.

Ha megkelt lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és háromfelé osztjuk.

Egyesével kinyújtjuk, megkenjük olajjal és megszórjuk cukrozott kakaóval. Felcsavarjuk és félre tesszük.

Ugyan ezt megcsináljuk a másik két résszel is. Majd a hármat összefonjuk.

Kizsírozott, kilisztezett, koszorúformába tesszük.

Előmelegített sütőben 210-220°C-on arany barnára sütjük.

Ha megsült cukros tejjel kenjük le (2dl tej+2 kanál cukor), konyharuhával takarjuk le, hogy puhuljon.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat