Fokhagymás sörkifli

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 951 kalória
  • facebookkukta
Megosztás

Az élesztőt a langyos tej felében, a cukorral elkeverjük, majd negyed órán át, hagyjuk felfutni.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az olvasztott vajat, a tejfölt és a felfutott élesztővel, valamint a maradék tejjel, lágy tésztát gyúrunk belőle.
Fontos, hogy jól ki kell dolgozni. Egy órán át, meleg helyen kelesztjük.

Az 5 dkg vajat, elkeverjük az apróra vágott fokhagymával és a sajtkrémmel.

A tésztát 3 részre szedjük, majd 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
A kör alakú formát megkenjük a vajjal, majd 8 részre vágjuk és feltekerjük.
Megkenjük a tojás sárgájával, és 180 fokos sütőben, aranybarnára sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat