Fokhagymás sertéstarja

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 830 kalória
Megosztás

A burgonyát megpároljuk, vagy sós vízben megfőzzük.
Ha puha, összetörjük még forrón és vajjal kihabosítjuk.
Sózzuk,borsozzuk.

A tarjaszeleteket fűszerezzük és klopfoljuk.
A fokhagymát leturmixoljuk az olajjal és ebbe a pácba rakjuk bele a tarjaszeleteket.
Hűtőben érleljük, akár egy napig is.
Forró serpenyőben sütjük és rakunk rá egy kis vízzel megtöltött edényt nehezéknek, így könnyeben átsül a hús.


Hozzávalók
  • 80 dkg sertés tarja
  • fej fokhagyma  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kg burgonya  
  • 15 dkg vaj
Vegye meg a hozzávalókat