Fokhagymás sárgaborsó krémleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 786 kalória
  • Bogi
Megosztás

A sárgaborsót külön, sós vízben, puhára főzzük és leturmixoljuk. A vajat megolvasztjuk és belereszeljük, vagy fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymákat. Hozzáadunk 1-2 kanál lisztet és egyenletesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borsból és szerecsendióból egy kávéskanálnyit adok hozzá. Ezután habverővel kavarva, adagoljuk hozzá a tejet, míg leves állagú nem lesz. Hozzáadjuk a sárgaborsópürét és ízlés szerint ízesítjük. Tálalhatjuk pirított, kockára vágott kenyérrel, snidlinggel és reszelt sajttal is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat