Fokhagymás rántott pulykamell

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 618 kalória
  • Emília
Megosztás

A pulykamell-szeleteket besózzuk. Egy kiló húshoz 2-3 fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg húst, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hús, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes pulykamellet bele nem rakjuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a húst.
Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább két órára) hűtőbe rakjuk.
Pácolás után a hússzeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, a megszokott módon először lisztbe, aztán tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.


Hozzávalók
  • 0.80 kg pulykamellfilé
  • 10 dkg átszitált liszt
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • fej áttört fokhagyma
  • dl tej  
Vegye meg a hozzávalókat