Fokhagymás rakott burgonya

  • 5 személyre
  • 45 perc
  • 1418 kalória
  • huszanke
Megosztás

A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk.
Egy edényben vizet melegítünk, beletesszük a leveskockát és a fokhagyma gerezdeket, ízesítjük ételízesítővel, majd beletesszük az egész burgonyákat, majd félig puhára főzzük.
A tojásokat keményre főzzük, majd a burgonyákat és a tojásokat is hagyjuk kihűlni (így szebben szeletelhető).
Egy tepsit kivajazunk, majd a felkarikázott burgonyát szépen sorban, egymás mellé helyezzük.
Meghintjük ételízesítővel, majd rásorakoztatjuk a felkarikázott tojást.
Vastagon megkenjük tejföllel, majd egy sor szalámit/kolbászt teszünk rá.
Ezt követően újabb sor burgonya, tojás, tejföl, burgonya következik.
Tetejét, jó sok tejföllel zárjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük és 15-20 perc alatt készre sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat