Fokhagymás-kakukkfüves francia rakott krumpli

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 834 kalória
Megosztás

A fokhagymát reszeljük le és kevés olívaolajon kezdjük el pirítani. Öntsük fel tejszínnel, sózzuk borsozzuk és friss kakukkfűvel ízesítjük. Összeforraljuk és mehet bele a nagyon vékony szeletekre vágott krumplit. Utána egy kivajazott tepsibe rétegezzük be, minél kevesebb lével. A maradék levet, például egy tésztához eltudjuk használni.
Tegyünk a tetejére egy sütőpapírt, nyomkodjuk le és ha tudjuk, akkor lesújozva süssük 150 fokon kb 1 óráig. Ezután vegyük le róla a papírt és a tepsit, szórjuk meg sajttal és takarjuk le baconnel, majd 180 fokon süssük aranybarnára. Friss baby spenóttal tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat