Fokhagymás cukkini krémleves

  • 6 személyre
  • 45 perc
  • 314 kalória
  • Andi80
Megosztás

A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk.
Ha erősebb magok találhatók benne, akkor kivághatjuk a belsejét.
Vékonyra felkockázzuk.
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a darabolt cukkinit, pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Beledobjuk a fokhagymákat, a leveskockát, a fűszereket és hagyjuk kb. 20 perc alatt, puhára főni.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel. A leves levéből pár kanállal merünk bele, majd a krémlevesbe töltjük és hagyjuk felfőni.
Melegen, levesgyönggyel kínáljuk.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal, vagy reszelt sajttal is.


Hozzávalók
  • db cukkini  
  • fej vöröshagyma  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • gerezd fokhagyma
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.3 kk szerecsendió
  • db leveskocka
  • ek liszt
  • dl főzőtejszín
Vegye meg a hozzávalókat