Fokhagymás csirkenyárs

  • 3 személyre
  • 140 perc
  • 150 kalória
  • Andi80
Megosztás

Szükségünk van 5-6 db saslikpálcára, amit beáztatunk vízbe.
A csirkemelleket ujjnyi vastag, hosszú csíkokra felvágjuk, majd a pálcákra harmonikaszerűen feltűzzük.
Egy nagyobb méretű csirkemell, általában 2 pálcára fér fel. Egy főre, 1 nagyobb csirkemellet számítunk.
A csirkenyársakat olajjal kikent tepsibe/jénaiba fektetjük, bedörzsöljük a fokhagymakrémmel, meghintjük a sóval, borssal.
Kb. 1 dl vízzel meglocsolva, alufóliával lefedve, 200 fokon, 45 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva, további 30 percet pirítjuk.
Krumplipürével, melegen kínáljuk.


Hozzávalók
  • db csirkemellfilé  
  • tk fokhagymakrém
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat