Fokhagymás csicsókakrémleves

  • 6 személyre
  • 45 perc
  • 388 kalória
  • Andi80
Megosztás

A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A felülete elég egyenetlen, ezért erre a legjobb egy új mosogató dörzsis szivacs. Apróbb darabokra vágjuk.
A krumplit és a hagymákat is megtisztítjuk, előbbit nagyobb darabokra szeljük, a vöröshagymát felkockázzuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a csicsókát, a krumplit és jól átforgatjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a kockát.
Addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek (kb. 20-25 perc).
A tejszínt egy tálkába öntjük és a leves vizéből, pár evőkanállal bemelegítjük.
A levest merülő mixer segítségével pépesítjük, beleöntjük a tejszínt és hagyjuk felfőni.
Melegen, füstölt kolbászkarikákkal, apróra vágott metélőhagymával kínáljuk.


Hozzávalók
  • 50 dkg csicsóka
  • 20 dkg burgonya  
  • fej vöröshagyma  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • gerezd fokhagyma
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 0.5 db leveskocka
  • dl főzőtejszín
Vegye meg a hozzávalókat