Fokhagyma krémleves

  • 2 személyre
  • 30 perc
  • 432 kalória
  • Anikó
Megosztás

A kenyeret felkockázzuk és 10 perc alatt, sütőben megszárítjuk.
Ha van cipónk, akkor a tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük és így tesszük be a sütőbe - akkor viszont ebben is tálaljuk. A cipóbéllel a levest sűrítjük.
Előkészítjük az alaplevet és felforraljuk. Egy másik edényben, olajon, kicsit megpároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük az alaplével és felforraljuk. A lisztet elkeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a leveshez. Ha van cipónk, akkor liszt helyett, annak belét tesszük a levesbe. Ha kell, ízesítjük még sóval, borssal és reszelt fokhagymával. Az egészet turmixoljuk. Mély tányérban tálaljuk, a levesre szórjuk a sajtot. A kenyérkockát és a citromlevet külön tányéron tesszük az asztalra. Ha cipóban tálaljuk, akkor már nem kell hozzá kenyérkocka, az egész tányérostól fogyasztható.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat