Fokhagyma krém leves szerecsendióval

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 292 kalória
  • Ancsika
Megosztás

A megpucolt fokhagymagerezdeket áttörjük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével fokozatosan felöntjük, közben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval. Felforraljuk, majd lassú tűzön még 5 percig főzzük. A tűzről levéve a fokhagyma krémleveshez hozzáadjuk a tejszínt, így krémesebb levest kapunk. Tálaláskor, a fokhagyma krémleves tetejét díszíthetjük snidlinggel, vagy kevés sajttal is megszórhatjuk. Pirított kenyérkockát, vagy levesbetét gyöngyöket kínálhatunk még hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat