Fogas roston gombamártással

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 786 kalória
Megosztás

A halfilét vágjuk fel 3 ujjnyi darabokra, és sózzuk meg, majd dörzsöljünk rá citromlevet.
A gombát aprítsuk fel, a hagymát vágjuk finomra. Vajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a gombát, és a fűszerekkel együtt, pirítsuk meg.
Közben főzzük ki a tésztát, sós, forró vízben.
Ha a gomba lepirult, szórjuk meg liszttel, keverjük el, és engedjük fel vízzel.
Forraljuk ki, majd tejszínnel dúsítsuk, de végezzünk hőkiegyenlítést!
A maradék vajat melegítsük fel egy serpenyőben, és süssük meg benne a halszeleteket.
Tálaláskor, a penne mellé rakjuk a halszeleteket, és locsoljuk meg a gombamártással.


Hozzávalók
  • 80 dkg halfile
  • 20 dkg vaj (5 dkg a raguba)
  • fej hagyma
  • 30 dkg gomba
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet kakukkfű
  • kanál liszt  
  • dl tejszín
  • csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
  • csomag penne
Vegye meg a hozzávalókat