Flambírozott csirke ananásszal

  • 2 személyre
  • 30 perc
  • 264 kalória
  • Márti
Megosztás

A megtisztított és feldarabolt csirkét megsózom, megborsozom és a rizslisztben megforgatom. Ezután a felforrósított vajon hirtelen, mindkét oldalán átsütöm.
Az elősütött csirkedarabokat tűzálló tálba teszem, rászórom a curryport és rálocsolok 2 dl-nyi ananászlevet. Befedem és előmelegített, forró sütőben, közepes lángon, 30 percig párolom. Tálalás előtt az ananászt kockákra vágom és a csirkét a sütőből kivéve, az ananászkockákkal körülrakom.
Visszateszem, hogy az ananász is átforrósodjon, majd az asztalon lelocsolom a ginnel és azonnal meggyújtom. Ha a láng elhamvadt, rögtön tálalom.
Petrezselymes, párolt rizs a hozzáillő köret.


Hozzávalók
  • db csirkemellfilé
  • doboz ananász (befőtt)
  • 0.5 dl gin
  • ek rizsliszt
  • dkg vaj
  • kh curry
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat