Finomfőzelék

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1413 kalória
  • Valika
Megosztás

A megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karalábét 1 x 1 cm-es kockákra daraboljuk.
A kelvirágot rózsáira szedjük, beáztatjuk és megmossuk.
A petrezselyemzöldet finomra vágjuk.
A konzerv zöldborsót leszűrjük és ha szükséges, jól lemossuk.
A kockákra vágott zöldségeket, a karalábét, a kelvirágot kellő nagyságú lábasba helyezzük. Annyi csontlét vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Felforraljuk, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük.
A konzerv zöldborsót a puhára főzött zöldségekhez, karalábéhoz, kelvirághoz adjuk.
Világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hideg vízzel felengedjük. A rántást habverővel simára keverjük, majd a főzelékhez adjuk.
Felforraljuk és tejet adunk hozzá. Sóval és cukorral ízesítjük.
A főzeléket óvatosan kevergetve, mérsékelt tűzön, lassan kiforraljuk.
Jó ízt ad a főzeléknek, ha a végén vajban párolt, finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat