Finom töltött káposzta

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 932 kalória
Megosztás

A szalonnát vágjuk fel apródarabokra és piritsuk meg. Dobjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, köményt és a babérlevelet. Mehet bele a hús és nyers rizs. Sózzuk meg és szórjuk meg pirospaprikával. Figyeljünk rá, hogy minden lépésnél alaposan pirítsuk meg a tölteléket.
Ezután szedjük leveleire a kelkáposztát, vágjuk ki a torzsáját és forrásba lévő sós vízbe főzzük félkeményre. Miután megvan, hűtsük ki jeges vízben, csepegtessük le és töltsük bele a tölteléket. Ettől lesz szép zöld a káposzta levelünk. Feltekerésnél nincs nagy tudomány, egyszerűen figyeljünk rá, hogy jó szoros legyen és nem lehet baj. A tölteléket a liszt keményítő tartalma tartja egyben, nem kell bele más.
Miután feltekertük a káposztákat, mossuk át a savanyú káposztát és szépen rétegezve tegyük egy lábasba a töltelékekkel. Öntsük rá a paradicsom sűrítményt és annyi vizet, ami éppen ellepi. Fedjük le és főzzük készre.
Tálalásnál a tejfölt ne hagyjuk le!

A jótöltött káposzta titka a nagyon ízes és szaftos töltelék. Nem kell spórolni a fűszerekkel, utána már szinte nem is kerül bele semmi. Ha fűszeres, nem lehet elrontani.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat