Finom párolt lilakáposzta

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 46 kalória
  • ZViki
Megosztás

A káposztát és a vöröshagymát megtisztítjuk (a káposzta torzsáját is kivágjuk), majd mindkettőt egészen vékony csíkokra vágjuk.
A fokhagymát összetörjük. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és sorban beletesszük a fokhagymát, a hagymát, végül a káposztát.
Megsózzuk. Amint a káposzta puhulni kezd, levesszük a tűzről. Hidegen és melegen, egyaránt fogyasztható.




Hozzávalók
  • 1.5 kg lila káposzta
  • 1.5 fej hagyma  
  • gerezd fokhagyma
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • kanál cukor
Vegye meg a hozzávalókat