Finom húsvéti kalács

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 738 kalória
Megosztás

A tésztát előző este is elkészítheted, az sem baj, ha egész éjszaka keleszted. Másnap reggel, már csak a sütőbe kell betolnod és nemsokára a frissensült kalács illatával keltheted kedvesedet. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, majd a lisztbe öntöm. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adom és az egészet jól összedolgozom. Legalább egy órát kelesztem. Három felé osztom a tésztát és fonatot készítek belőle. Lekenem tojással. A sütőbe téve, 180 fokon, mintegy 50 percig sütöm. Nem lesz olyan száraz a kalács, ha fogyasztáskor a szeleteket kakaóba, vagy tejeskávéba mártogatod.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat