Finom eperlekvár

  • 15 személyre
  • 60 perc
  • 608 kalória
Megosztás

A cukrot a vízzel felforraljuk, és addig főzzük, amíg habos lesz (amit lekanalazunk róla).
Az epret megmossuk és lecsumázzuk. A gyümölcsöt óvatosan a szirupba szórjuk, majd kevergetve addig főzzük, amíg az egész újra forrni kezd.
Ekkor a gyümölcsöt szűrőkanállal, előmelegített üvegekbe szedjük. Levét 4-5 percig forraljuk (ezalatt kissé besűrűsödik), majd azon forrón, az eperre merjük. Celofánnal lekötjük, erre csipetnyi tartósítószert szórunk, végül csavaros fedővel lezárjuk.
Szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Jó tanács: A szárazgőznek több fajtája van: például az újságpapírba csomagolt üvegeket, meleg helyen, pokrócok közé téve, vagy hűtőtáskában, illetve kissé előmelegített sütőbe állítva hagyjuk kihűlni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat