Finom brassói

  • 5 személyre
  • 60 perc
  • 498 kalória
  • gorna
Megosztás

A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk.
A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt megfonnyasztjuk.
Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával.
Ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, és lassú tűzön, fedő alatt, puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel, vagy húslevessel pótoljuk. Miközben a hús puhul, a paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, majd kisebb kockákra aprózzuk.
A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a paprikát, utána sózzuk, borsozzuk.
Összeforrósítjuk, és összeforgatjuk a sült burgonyakockával.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat