Fetával töltött gombafejek, baconbe tekerve gombamártással

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 658 kalória
  • Csak Simán Kata
Megosztás

A gombafejeket megmossuk, a tönkjüket leszedjük. Nagyobb gombafejeket válasszunk, amit könnyű megtölteni!
A fetasajtból akkora darabkákat vágunk, amit bele tudunk tenni a gombafejekbe. Megtöltjük, majd bacon csíkokba betekerjük.
Egy tepsit megkenünk kevés olajjal, majd a tepsibe tesszük a gombafejeket.
Betesszük a sütőbe és addig sütjük, míg szép piros nem lesz a bacon.

A gombamártást is elkészítjük.
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, megfonnyasztjuk, ízesítjük ízlés szerint, majd a tejfölt elkeverjük liszttel.
Hozzáadjuk a tejet és összekeverjük tűz felett, a gombával.
Besűrítjük, majd leturmixoljuk.

Hasábbal és a mártással tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat