Felvidéki vegyes leves

  • 6 személyre
  • 55 perc
  • 903 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A burgonyát, sárgarépát, zöldséggyökeret, gombát, fokhagymát, vöröshagymát megpucoljuk.
A burgonyát apró kockára daraboljuk. A gombát, a vöröshagymát és fokhagymát is, sárgarépát és zöldséggyökeret vékony karikára vágjuk.
Egy 3 literes lábosba étolajat teszünk, bele a burgonyát, hagymákat, zöldségeket, gombát, cukorborsót, minden hozzávalóval együtt. Kivétel a víz, pirospaprika, tejföl és liszt.
A többit kissé megdinszteljük, majd 1 evőkanál liszttel megszórjuk.
Tovább pirítjuk, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, majd vízzel felengedjük és takarék lángon, 35 perc alatt, puhára főzzük
Ezután az apróra vágott zöldség zöldjét is hozzáadjuk.
Végül, a két evőkanál tejfölt és a maradék lisztet simára keverjük és a leveshez adjuk.
Jól összeforraljuk és még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat