Feketeerdő torta 1

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 966 kalória
  • Galagonya
Megosztás

A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját 8 evőkanál meleg vízzel és a cukorral, sűrű krémmé habosítjuk.
Megolvasztjuk a margarint, és a masszához csorgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a masszához adjuk.
A lisztet, a 3 tk. keményítőt és a kakaót összekeverjük, ezután a tojásos habra szórjuk, majd lazán belekeverjük.
A tésztát a sütőpapírral kibélelt formába töltjük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on, kb. 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, és 16 szem meggyet félreteszünk.
2,5 dl meggylevet kimérünk, két evőkanálnyi levet összekeverünk 5 dkg keményítővel, majd a maradék meggylevet felforraljuk.
Ezután a keményítővel elkevert masszát, hozzákeverjük a meggyléhez, és újból felforraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet, és kihűtjük.
A piskótát kétszer elvágjuk, a kapott három lapot a cseresznyepálinkával, vagy meggylével meglocsoljuk.
A tortaformát előkészítjük, és beletesszük az első lapot. A tejszínt a cukorral, kemény habbá verjük.
Az elkészített meggymassza felét és a felvert tejszín harmadát az első lapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot.
A meggymassza másik felét, majd a tejszín második harmadát rákenjük, és a harmadik lappal befedjük, hidegre tesszük.
A maradék egyharmad tejszínhabot nyomózsákba téve, díszítjük a tortát.
Csillagcsővel rózsaformákat nyomunk körben a szélére, majd megszórjuk reszelt csokoládéval.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat