Fekete erdő torta

  • 6 személyre
  • 90 perc
  • 391 kalória
Megosztás

A tojásfehérjét és a cukrot jól kikeverjük turmix géppel, hogy kemény legyen, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadjuk. Ezután az olajat is hozzáadjuk és a sütőporral, liszttel összekevert kakaót is. A tortaformát kilisztezzük és beleöntjük a masszát. Miután megsült és kihűlt a piskóta, 3 részre vágjuk.
A meggylevet a pudingporral és a cukorral megfőzzük, majd beletesszük a meggyet is (kimagozott). A tejszínhabpótló port a tejjel, zselatinnal, cukorral kemény habbá verjük. Az első tésztára kerül a meggyes töltelék, utána a tejszínes töltelék és így tovább. A tetejére is piskóta kerül. Díszítjük tetszés szerint, tejszínhabbal, csokival, meggyel.


Hozzávalók
  • db Tesco Finest friss tojás
  • kávéskanál porcukor
  • ek liszt
  • kanál kakaó
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • dl meggylé
  • csomag vaníliás cukor
  • dkg cukor (+2 ek.)
  • 20 dkg meggybefőtt
  • csomag tejszínhabpótló por
  • 2.5 dl tej  
  • ek zselatin
Vegye meg a hozzávalókat