Fekete erdő torta háziasan

  • 10 személyre
  • 120 perc
  • 1180 kalória
  • Tündi
Megosztás

Három piskótára van szükség, így ezt még kétszer ismételjük meg és süssük meg a 3 tortalapot.. 1 piskóta elkészítése: egy tálba beleteszünk a 3 kanál cukrot és a három tojást, ezt gépi habverővel kicsit habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és összedolgozzuk. Végül hozzáadunk 3 kanál lisztet és a fél sütőport. Jól összedolgozzuk, Rama margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük. 10-15 perc alatt 200°C –on megsütjük.

Töltelék készítése: a meggylevet a pudingporral állandó kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé, majd vegyük le a tűzről és szórjuk bele a kimagozott meggyet. A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, amíg teljesen fel nem oldódik. A tejszínt verjük kemény habbá és csorgassuk bele a folyékony zselatint. A meggyes masszát töltsük habzsákba, (de ha nem szeretjük a habzsákkal való munkát, késsel is fel tudjuk majd kenni a tésztára). A tejszínes masszát is töltsük habzsákba, vagy azt is kenjük fel késsel.

Egy piskótát tegyünk a tortatálra és kenjük rá a meggyes töltelék felét, majd a tejszínes töltelék egy részét.
Tegyük rá a második lapot és szintén kenjük meg a maradék meggyes töltelékkel, illetve a tejszínes töltelék egy részével úgy, hogy maradjon a díszítéshez is.
Tegyük rá a harmadik lapot és kicsit óvatosan nyomkodjuk meg.
A maradék tejszínnel kenjük körbe a tortát. A tetejét az oldalával együtt is megkenhetjük.
Kenjük be a tetejét a maradék tejszínnel. A tetejére reszeljünk csokoládét.

Díszítsük ki a tetejét tejszínnel és tegyünk meggyet a tetejére díszítésnek. Ezek után tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Szép nagy szeleteket is vághatunk belőle, nem túlont-túl édes, így nem émelyítő.
Meggy helyett cseresznyével is készíthetjük. Csokoládéforgácsot sima táblás csokiból is csinálhatunk, csak fel kell kis kockákra vágni.