Fekete erdő torta 2

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1479 kalória
  • Ildi
Megosztás

A piskótához, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébe teszünk 8 dkg cukrot, a sárgájába pedig 10 dkg cukrot.
Elsőnek a fehérjét verjük fel kemény habbá, majd a habból egy keveset átteszünk a sárgájába, majd azt is kikeverjük.
A cukros tojássárgát a fehérjehabhoz öntjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport.
Óvatosan összeforgatjuk, beleöntjük a tortaformába, eligazítjuk, és a közepére mélyedést csinálunk (magyarul a szélén magasabban legyen a massza). Előmelegített (150 fok) sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük, tűpróbáig.
Amikor megsült, belisztezzük a piskótánk tetejét, az asztalt vagy nyújtódeszkát is belisztezzük, és ráfordítjuk a formánkat.
Kicsit megnyomkodjuk, hogy ami esetleg még keletkezett dudor, azt is kikorrigáljuk.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni. (Általában én az oldalára szoktam fordítani a formát, így hamarabb kihűl, és nem vizesedik be sehol a piskótám.)
A meggybefőttünket leszűrjük, a meggyből kiválogatunk 20 szép szemet, ezt félretesszük.

Ezután elkészítjük a krémet:
1 tojást és 2 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk.
A meggylevét fogjuk felhasználni, de nem mindet, csak egy keveset.
Lassan adagoljuk a folyadékot a tojásos liszthez, csomómentesre keverjük, majd egy kicsit több folyadékot öntünk bele, hogy állagra folyékony legyen, de azért ne túlságosan. Kb. 1,5-2 dl meggylé kell ehhez.
Vízgőz fölött, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Ha ez kész, akkor tegyük félre, és néha kevergessük meg, nehogy becsomósodjon. Hagyjuk kihűlni.
4 dl tejszínt verjük félkemény habbá, majd a kihűlt krémünket tegyük hozzá, és így együtt verjük nagyon keményre.
A lecsöpögtetett meggyet (nem a kiválogatott 20 szemet) apró darabokra vágjuk, és keverjük a krémhez.
Verjük fel a másik 4 dl tejszínt is kemény habbá, vegyünk ki belőle kb. 3 evőkanál habot, keverjük el 2 dkg kakaóporral.
Így elkészült a három ízű töltelékünk is. :-)

A kihűlt piskótát kivehetjük a formából, fogunk egy éles kést, és 3 részre vágjuk. A középső lapunk vastagabb legyen, mint az alja és a teteje.
Magunk elé vesszük a legalsó lapot, a meggyes tölteléket zsákba tesszük, és egy csíkot rajzolunk a töltelékkel a szélére, kb. 1,5 cm szélesen.
Ezután a sima tejszínt is zsákba töltjük, és a meggyes krém mellé, szintén rajzolunk egy kört.
A következő lépésben, a kakaós tejszínt töltsük be, és azzal is rajzoljunk egy kört, de az vékonyabb legyen, mint az előző kettő.
Aztán elölről kezdjük, a meggyes töltelékkel rajzolunk belülre még egy kört, majd a sima tejszínnel, középre pedig egy pöttyöt nyomunk a kakaós habból. Rátesszük a második piskótalapot, majd ugyanezt az elvet és sorrendet követve, megcsináljuk ezt az emeletet is, majd ráhelyezzük a tetejét a piskótának.
A meggyes krémmel bevonjuk a tortát, majd a maradék tejszínhabbal is bevonhatjuk, így nem csak belül, hanem kívül is réteges lesz a torta.
A fehér habot már óvatosan tegyük rá, de mindenhol fehér legyen a torta.
Ezután tegyük hideg helyre a tortát, fél órára.
Díszítéshez a maradék tejszínhabot rányomjuk, és rászórjuk a meggyszemeket. Meghintjük kakaóval, vagy csokival.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat