Fejtettbab-saláta

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 384 kalória
  • Matka
Megosztás

A salátaöntethez a citromlevet, a ketchupot, az olajat, kevés sót, borsot, csipetnyi porcukrot simára, mártássá keverjük.
A kifejtett babszemeket enyhén sós vízben, puhára főzzük.
A zöldhagymát felkarikázzuk.
A már meleg, leszűrt, főtt babot összekeverjük a hagymával és ráöntjük a salátaöntetet.
Ha egészen kihűlt, befedjük és a hűtőszekrényben, legalább 1 napig érleljük.
Tálalás előtt, óvatosan felkeverjük.


Hozzávalók
  • 30 dkg bab (vagy vörösbab)
  • csokor újhagyma
  • db citrom
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • dl ketchup  
  • mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kevés porcukor
  • kevés petrezselyemzöld
  • db póréhagyma
Vegye meg a hozzávalókat