Fehércsokis meggytorta

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 2183 kalória
  • Márta
Megosztás

A piskótát, a megsütése után 3 részre vágom. Megvárom amíg kihűl.
Felforralom a meggylevet, belerakom a két csomag zselatint és a meggyet, majd hűtőbe teszem, dermedni.
Felverem félig a tejszínt, a vaníliás cukorral, majd felolvasztom nagyon kicsi tűzön, a 2 tábla fehér csokit, és rögtön belekeverem a 2 tojássárgát.
Beleöntöm a félig felvert tejszínbe, és teljes keményedésig tovább verem.
Betöltöm a tortát a következők szerint: piskóta-krém-meggyzselé-krém-piskóta.
A tortát kívülről is a krémmel kell megkenni, majd tejszínhabbal bevonni.
Lehet díszíteni meggyel és reszelt fehér csokival.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat