Fehérboros toszkán csirke

  • 4 személyre
  • 80 perc
  • 317 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A hagymát megtisztítjuk, és egészen vékonyra gyaluljuk, majd beterítjük vele egy sütőtál alját.
A lisztbe beleszórjuk a paprikát, a sót és az őrölt borsot. Ebbe forgatjuk a csirkecombokat, majd szépen ráfektetjük őket a hagymaágyra.
A tejfölbe beleszórjuk a reszelt sajtot, a fűszerkeveréket és a zúzott fokhagymát, majd jól kikeverjük. Ezzel bevonjuk a csirkecombokat.
Aláöntjük a deci fehérbort, lefóliázzuk, és közepes lángon sütjük, egy órát.
Ezután levesszük róla a takarást, és még 20-30 percre visszatesszük, hogy a felesleges levet elfőhesse, és ne maradjon alatta, csak egy sűrű, finom, krémes szaft.
Ezután már nincs más dolgunk, mint valami köret mellé tálra tenni a húsokat, meglocsolni a szafttal, és jóízűen megenni.

Toszkán fűszerkeveréket lehet készen is kapni, de én magam keverem.
Egyenlő arányban van benne nálam morzsolt, szárított bazsalikom, rozmaring, oregánó és zsálya.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat